Achtergrond

Dr. Axel de Vooght is een erkend plastisch chirurg die zijn beroep in Brussel uitoefent. Zijn vakgebied omvat gelaatschirurgie, borstchirurgie en body contouring. Dankzij zijn jarenlange ervaring zal Dr. De Vooght u adviseren over de operatieve mogelijkheden en u de meeste geschikte techniek voor uw specifiek probleem aanbevelen, waarbij het esthetische aspect steeds hand in hand gaat met de functionaliteit.

3D-simulatie - Crisalix

Dr. de Vooght behaalde zijn diploma aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij kon zijn ervaring verder uitdiepen na het volgen van een postgraduaat aan de Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussel en het Inselspital in Bern (Zwitserland). Vervolgens behaalde hij zijn Europees erkenningsdiploma (EBOPRAS). Daarenboven vervolledigde hij zijn curriculum met een fellowship van 6 maanden in gelaats- en craniofaciale chirurgie bij en Dr. Daniel Marchac in Parijs.

Dr. de Vooght bewijst zijn passie voor zijn beroep door zich permanent bij te scholen en actief deel te nemen in verenigingen en organisaties zoals de Koninklijke Belgische Vereniging van Plastische Chirurgie, de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), de American Society for Plastic Surgeons (ASPS), en de Europese Vereniging van Rhinoplastie en de Braziliaanse Vereniging can Plastische Chirurgie (SBCP).

Filosofie

Plastische chirurgie bevindt zich in de overlappingszone tussen twee gebieden, zijnde de “esthetische” chirurgie en de “reparatieve” heelkunde. Er bestaat geen esthetische chirurgische techniek zonder reparatieve heelkunde, net zoals reparatieve heelkunde steeds de preservatie van esthetische kenmerken voor ogen zal hebben. Kortom, beide vakgebieden zijn onafscheidelijk op technisch vlak. Er bestaat dus niet zoiets als één allesomvattende “plastische chirurgie”.

Of het nu gaat om een ingreep die puur esthetisch bedoeld is, of andersom, een ingreep die de reparatie beoogt van een aangeboren of opgelopen afwijking die tot een mogelijke functionele stoornis leidt, Dr. De Vooght zal altijd streven naar een 100% tevredenheid bij de patiënt. Elk probleem zal persoonlijk en van nabij bestudeerd worden zodat de meeste geschikte behandeling kan voorgesteld worden.

Plastische gelaatschirurgie

Of het nu gaat om het rechtzetten van bepaalde kenmerken die als onaantrekkelijk worden beschouwd, mogelijk met het oog op een verjonging, of het corrigeren van een aangeboren afwijking, de sporen van een ziekte, een blessure of een ongeval, veel mensen doen beroep op plastische gelaatschirurgie.

 • Facelift
 • Ooglifting (ooglidcorrectie)
 • Neuscorrectie (rhinoplastie)
 • Injectie met autoloog vet (lipofilling)
 • Correctie afstaande oren of flaporen (otoplastie)
 • Littekencorrectie

Gelaatsverjonging zonder operatie

Gelaatsverjonging laat toe de tand des tijds tegen te gaan en de ouderdomsverschijnselen te verminderen. Het maakt het eveneens mogelijk om de trieste of vermoeide gelaatstrekken uit te gommen. Door middel van non-invasieve technieken die meestal in het kabinet van de dokter zelf kunnen worden uitgevoerd, zullen rimpels, groeven en sporen van zon en ouderdom verzacht en ingeperkt worden.

 • Botuline toxine
 • Fillers (hyaluronzuur)
 • CO2 Laserbehandeling

Dermatologische chirurgie

Dermatologische chirurgie is het onderdeel van plastische chirurgie dat de preventie en behandeling van diverse problemen m.b.t. de huid en zachte weefsels voor zijn rekening neemt, gaande van goedaardige gezwellen zoals moedervlekken tot verschillende types van huidkanker.

 • Moedervlekken
 • Goedaardige weefselletsels (cysten, lipomen)
 • Huidkankers (huidcarcinomen, melanomen)
 • Kwaadaardige gezwellen (sarcomas)

Borstchirurgie

Er kunnen verscheidene redenen zijn om te kiezen voor een ingreep aan de borststreek: een vergroting, verkleining of symmetrisatie van het volume van de borsten. In geval van een verminking van de borst, als gevolg van een operatieve ingreep (borsttumorectomie of verwijdering van de borst), kan plastische chirurgie eveneens soelaas brengen d.m.v. verschillende reconstructies. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikelijke ingrepen.

 • Borstvergroting met prothese of eigen vet
 • Borstverkleining
 • Borstlift (mastopexie)
 • Borstasymmetrie
 • Borstreconstructie (prothese; vet; flap)
 • Gynaecomastie

Body contouring

Diëten of een standvastig sportleven zijn niet altijd een garantie om een droomfiguur te bekomen. Plastische chirurgie kan helpen om bepaalde delen van het lichaam te hertekenen door bijvoorbeeld vet en/of overtollige huid weg te nemen en eventueel bepaalde spieren aan te spannen. Dit soort van chirurgie zal in bepaalde gevallen een perfecte aanvulling zijn van een behandeling tegen obesitas. Vraag raad aan uw chirurg om de meest aangepaste oplossing voor uw probleem te vinden.

 • Abdominoplastiek (buikwandcorrectie)
 • Liposuctie en lipoaspiratie (liposculptuur)
 • Armlift
 • Dijbeenlift

Laser : « light amplification by stimulated emission of radiation »

Een laser is een apparaat dat energie afgeeft op een specifiek doel. De keuze van de laser (ex: CO2; Nd: YAG) wordt bepaald door het geselecteerde doel (ex: huid; pigment).
Behandelingen die kunnen worden uitgevoerd:

 • huidverjonging (bijv. rimpels)
 • huidtumoren (bijv. fibromen; xanthelasma)
 • littekens (bijv. postoperatieve of posttraumatische littekens; acnelittekens)
 • pigmentatie (sproeten; seborrheische keratose; melasma; post-inflammatoire hyperpigmentatie)
 • verwijderen van tatoeages

Veelgestelde
vragen

Hieronder vindt u een overzicht van vragen die vaak gesteld worden. Aarzel niet ons te contacteren voor bijkomende informatie.

info@drdevooght.be

 • +Waar worden de ingrepen uitgevoerd?

  Waar worden de ingrepen uitgevoerd?

  Naargelang de beoogde ingreep zal u doorverwezen worden naar een ziekenhuis voorzien van een erkenningsnummer (Hôpital Delta) of naar een privé-ziekenhuis (Claris Clinic). Al deze ziekenhuizen beschikken over een moderne technologie en een aangepaste structuur om aan hun patiënten de hoogste graad van veiligheid te garanderen.

 • +Wat is de gemiddelde wachttijd tussen consultatie en ingreep?

  Wat is de gemiddelde wachttijd tussen consultatie en ingreep?

  Dr. de Vooght zal zijn best doen om de ingreep zo snel mogelijk in te plannen. De wachttijd bedraagt gemiddeld 4 weken vanaf de consultatie. In geval van een afzegging is het belangrijk dat de patiënt de chirurg zo snel mogelijk informeert om op die manier onnodig lange wachttijden voor de andere patiënten te vermijden.

 • +Wordt plastische chirurgie gedekt door de verzekeringen?

  Wordt plastische chirurgie gedekt door de verzekeringen?

  Esthetische heelkunde wordt nooit gedekt door verzekeraars. Daarentegen worden bepaalde ingrepen, die het rechtzetten van problemen die een functionele stoornis veroorzaken voor ogen hebben, wel gedeeltelijk of volledig gedekt. Dit zal besproken worden tijdens de consultatie.

 • +Bestaat er een prijslijst die ik kan bekijken?

  Bestaat er een prijslijst die ik kan bekijken?

  Nee. De aangerekende tarieven hangen af van de operatieve techniek die gehanteerd zal worden. Aangezien elke patiënt uniek is, is het voorafgaand klinisch onderzoek onontbeerlijk om de toe te passen operatieve strategie te bepalen. Enkel op dat moment kan een offerte op maat voorgesteld worden.

 • +Is er btw van toepassing op plastische chirurgie?

  Is er btw van toepassing op plastische chirurgie?

  Sinds 2016 wordt er btw aangerekend op esthetische chirurgie. Deze is vastgesteld op 21%. Dit is niet van toepassing op reparatieve heelkunde.

 • +Houdt plastische chirurgie risico’s in?

  Houdt plastische chirurgie risico’s in?

  Ja. Elke chirurgische ingreep, hoe klein deze ook mag zijn, brengt zijn eigen risico’s met zich mee. Dat geldt ook voor plastische chirurgie. Deze risico’s zullen uitvoerig besproken worden in functie van de geplande ingreep.

 • +Welke soort anesthesie wordt er normaal gezien gebruikt?

  Welke soort anesthesie wordt er normaal gezien gebruikt?

  Het soort anesthesie dat we zullen toepassen zal tijdens de consultatie besproken worden (algemene verdoving; loco-regionale verdoving; sedatie; plaatselijke verdoving). De keuze zal bepaald worden in functie van het soort van ingreep dat we beogen, de duur van de operatie, en de algemene staat van gezondheid van de patiënt. De verdoving zal steeds uitgevoerd worden door een erkende anesthesist, met uitzondering van de ingrepen onder plaatselijke verdoving.

 • +Moet men altijd overnachten in het ziekenhuis?

  Moet men altijd overnachten in het ziekenhuis?

  Nee. Bepaalde ingrepen kunnen in de dagkliniek uitgevoerd worden. Vaak gaat het om ingrepen van korte duur of met een klein risico (bepaalde types van lifting: eenvoudige neuscorrecties; otoplastie; dermatologische chirurgie; borstvergroting; lipoaspiratie). In alle gevallen staat de veiligheid van de patiënt voorop.

 • +Na hoeveel tijd zal het resultaat van mijn plastische chirurgie geëvalueerd worden?

  Na hoeveel tijd zal het resultaat van mijn plastische chirurgie geëvalueerd worden?

  Het globale resultaat is meestal meteen zichtbaar. In sommige gevallen (afhankelijk van het type van procedure, het herstel van de patiënt) kan het aangewezen zijn een aantal weken tot een aantal maanden te wachten om het definitieve resultaat te verkrijgen. Indien nodig, kunnen er dan nog altijd kleine correcties of “retouches” uitgevoerd worden.

 • +Is een patiënt altijd tevreden over de ingreep?

  Is een patiënt altijd tevreden over de ingreep?

  Ja, zolang de patiënt de limieten van de beoogde interventie goed begrepen heeft.

 • +Is het mogelijk om een interventie te simuleren?

  Is het mogelijk om een interventie te simuleren?

  Ja. Als onderdeel van een borstvergroting, Dr. Vooght gebruik van overleg, geavanceerde technologie die zal zijn om uw buste in 3D modelleren en dan tonen u de resultaten van de verschillende simulaties uit een geselecteerde implantaat. De software die gebruikt wordt rekening gehouden met niet alleen de vorm en het volume van het implantaat, maar ook de positie van de laatste om realisme en exacte precisie te brengen.

 • +Welk soort laser gebruiken we voor het verwijderen van tatoeages?

  Welk soort laser gebruiken we voor het verwijderen van tatoeages?

  De Pico laser is de laser bij uitstek voor het verwijderen van tatoeages. De voordelen zijn de combinatie van een zeer korte pulsduur (picoseconde) die thermische beschadiging van de huid vermijdt in combinatie met een optimale golflengte (1064 nm / 532 nm), waardoor een selectieve energieabsorptie door het pigment mogelijk is. Dit leidt tot desintegratie van het pigment.

 • +Hoeveel sessies zijn er nodig voor het verwijderen van een tatoeage?

  Hoeveel sessies zijn er nodig voor het verwijderen van een tatoeage?

  Dit hangt af van het type tatoeage (amateur of professioneel), de leeftijd van de tatoeage (recent versus oud), de locatie (ledematen versus romp) en de kleur. De Kerby-Desai-schaalcalculator helpt bij het schatten van het aantal nodige sessies voor het verwijderen van tatoeages. (https://0x24a537r9.github.io/kirbydesai/).

Afspraken
& Bijkomende informatie

Om een afspraak voor een consultatie te maken met Dr. de Vooght, gelieve het secretariaat van uw keuze.

De ingrepen worden in de Delta ziekenhuis (CHIREC) uitgevoerd.

Gesproken talen

 • Frans
 • Engels
 • Spaans
 • Portugees
 • Nederlands
info@drdevooght.be

The Skin Practice

Allée de la Minerva 6
1150 Brussel, België

+32 (0) 2 315 12 40

Hôpital Delta

Boulevard du Triomphe 201
1160 Auderghem, België

 • Maandag 08:30 - 12:00
 • Woensdag 14:00 - 17:00
 • Donderdag 08:00 - 11:30
 • Zaterdag 08:30 - 11:30
 • www.chirec.be

+32 (0) 2 434 81 17